NK Wijnvatrollen

Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen!

De Zoefkes bestaande uit Stijn Hinssen en Martijn Schreuders, zijn in 2017 de winnaars van het derde Nederlandse Kampioenschappen Wijnvatrollen. In een spannende finale zijn zij het team van Wijngaard de Plack met de gebroeders John en Martijn Grutters voor gebleven.

Dit unieke evenement vindt plaats op een parcours in de Kerkstraat in het centrum van Groesbeek. Presentatie en muziek zijn in handen van een dj die samen met twee dweilorkesten (Drèk Pak Ow (Groesbeek) en Brulto (Winssen) dit Kampioenschap muzikaal omlijsten.

Deelnemende teams (2 personen per team), leggen een traject van 100 meter af. In elke race komen 2 teams tegen elkaar uit. De winnaars van elke race treden later op de zondagmiddag opnieuw tegen elkaar in het strijdperk, tot dat uiteindelijk het beste wijnvatrollende team het kampioenschap in de wacht sleept.

Het Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen is elk jaar een sportief en ludiek spektakel, waarbij kracht, snelheid, tactiek, behendigheid, teamgeest en uithoudingsvermogen uiteindelijk de doorslag geven. Dit onderdeel kan men als toeschouwer gratis bezoeken.

Meedoen?

Deelname is ook gratis. Teams (vriendengroep, Carnavalsverenigingen, buurtverenigingen, etc.) kunnen zich opgeven via info@nederlandsewijnfeesten.nl. De voorrondes zijn ‘s middags om 13.30 uur en 15.00. Om 16.30 uur zal de finale plaatsvinden. Het winnende team ontvangt € 100,- en een magnum fles wijn (De Colonjes) en de tweede prijs is € 25,- plus een fles wijn.

Belangrijk om aan te denken:

  • Een leuk teamtenue
  • Clublogo voor op het Wijnvat (sticker of vaantje)
  • Stevige schoenen
  • Handschoenen

Het Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen is een initiatief van het Wijnboeren Collectief Groesbeek in samenwerking met STER Berg en Dal en wordt georganiseerd in overleg met de Stichting Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek.