NK Wijnvatrollen

Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen!

Op zondagmiddag kun je tijdens de Nederlandse Wijnfeesten meedoen aan het Nederlands kampioenschap Wijnvatrollen.

Dit unieke evenement vindt plaats op een parcours in de Kerkstraat in het centrum van Groesbeek. Presentatie en muziek zijn in handen van een dj die samen met twee dweilorkesten (Drèk Pak Ow (Groesbeek) en Brulto (Winssen) dit Kampioenschap muzikaal omlijsten.

Deelnemende teams (2 personen per team), moeten met een wijnvat een traject van zo’n 100 meter afleggen, waarbij het er om gaat wie de snelste tijd heeft. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen!

Het Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen is elk jaar een sportief en ludiek spektakel, waarbij kracht, snelheid, tactiek, behendigheid, teamgeest en uithoudingsvermogen uiteindelijk de doorslag geven. Dit onderdeel kun je als toeschouwer gratis bezoeken.

Meedoen?

Deelname is gratis. Teams (vriendengroep, Carnavalsverenigingen, buurtverenigingen, vrijgezellenfeest, etc.) kunnen zich opgeven via info@nederlandsewijnfeesten.nl, of op de dag zelf bij de wedstrijdleiding. Het NK wijnvatrollen vindt plaats tussen 14:00 en 17:00 uur. Het winnende team ontvangt om 17:30 uur tijdens de prijsuitreiking in de tent op het Marktplein € 100,- en een magnum fles wijn (geschonken door De Colonjes), de tweede prijs is € 25,- plus een fles wijn en de derde prijs is alleen een fles wijn.

Belangrijk om aan te denken:

  • Een leuk teamtenue (niet verplicht)
  • Stevige schoenen
  • Handschoenen

Het Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen is een initiatief van het Wijnboeren Collectief Groesbeek in samenwerking met STER Berg en Dal en wordt georganiseerd in overleg met de Stichting Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek.