Wijngaard Open Dagen

Wijngaard open dagen

Zie hoe op de Groesbeekse heuvels de mooiste druiven groeien voor bekroonde Nederlandse wijnen.

Het Nederlands Wijnbouwcentrum en de aangelegen Wijnhoeve De Colonjes (Bredeweg 2, alleen via het NWBC te bereiken) opent op zaterdag 28 en zondag 29 september van 13.00 tot 17.00 uur hun deuren voor een gastvrije ontvangst voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse wijnbouw of graag een keer de bekroonde Groesbeekse wijnen wil proeven.

Bij de wijngaard en het Wijnbouwcentrum wordt u rondgeleid door gidsen, die u alles vertellen over de druivensoorten, de wijnbouw en wijnmakerij.

Ook bij Wijnhoeve De Holdeurn (Oude Kleefsebaan 132 Berg en Dal), kunt u op beide dagen tussen 13:00 uur en 17:00 uur een kijkje nemen in de wijngaard, of gezellig aanschuiven op het wijnterras. Bij wijngaard De Plack (Ketelstraat 36 De Horst), is op beide dagen op genoemde tijden alleen het terras open.

De wijngaarden zijn gratis te bezoeken. Naar het NWBC en De Colonjes rijdt een speciale pendeldienst vanuit het centrum van Groesbeek, De Holdeurn (7 km) en De Plack (5 km) is alleen op eigen gelegenheid te bereiken.

Wilt u dit weekend proeven, word dan Vriend van de Nederlandse Wijnfeesten voor € 12,- per persoon. Koop uw Vriendenkaart bij de infobalie voor het Gemeentehuis in het centrum van Groesbeek voordat u de wijnmarkt en de wijngaarden bezoekt. Een proefmaatje kost € 1,-.

Wat zit bij de Vriendenkaart inbegrepen?

  • Proefglas voor de proeverijen in de wijngaard en op de internationale wijn- en spijsmarkt in het centrum
  • 2 gratis Proefmaatjes (1 voor Groesbeekse wijnen, andere vrij te besteden op Wijnmarkt)
  • Gebruik van de pendeldienst tussen centrum en het Nederlands Wijnbouwcentrum + wijngaard De Colonjes
  • Groesbeekse Fietswijnroute (fietsroute langs zes wijngaarden via fietsknooppunten)
  • Heel Groesbeek Zingt! en Music meets Wine (zaterdagavond Tent, Marktplein Centrum), is voor iedereen gratis toegankelijk
  • Vriendenkaarten zijn zowel op zaterdag als op zondag geldig

Vergeet u niet om ook de activiteiten in het centrum te bezoeken: wijn- en spijsmarkt, wijnworkshops (Wijnbouwcentrum), muziek, kidscorner. Heel Groesbeek Zingt!, Music meets Wine, etc..

Wijngaarden die deelnemen aan de open dag

Wijngaard De Colonjes
Bredeweg 2 (zaterdag en zondag) alleen via het Nederlands Wijnbouwcentrum te bereiken

Nederlands Wijnbouwcentrum
Bredeweg 2 (zaterdag en zondag)

Er rijdt vanuit het centrum een pendeldienst van 2 wijntreintjes naar de bovenstaande wijngaard en het Wijnbouwcentrum en weer terug. Er is 1 opstaphalte (bij, op het fietspad rechts naast het Gemeentehuis). Voor Vrienden van de Nederlandse Wijnfeesten is dit gratis. Anderen betalen € 2,- per persoon per rit.