Wijngaard Open Dagen

Wijngaard open dagen

Zie hoe op de Groesbeekse heuvels de mooiste druiven groeien voor bekroonde Nederlandse wijnen.

Het Nederlands Wijnbouwcentrum en de aangelegen Wijnhoeve De Colonjes (alleen via het NWBC te bereiken) en wijngaard Van Ditshuizen openen op zaterdag 29 en zondag 30 september van 13.00 tot 17.00 uur hun deuren voor een gastvrije ontvangst voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse wijnbouw of graag een keer de bekroonde Groesbeekse wijnen wil proeven.

Bij de wijngaard en het Wijnbouwcentrum wordt u rondgeleid door gidsen, die u alles vertellen over de druivensoorten, de wijnbouw en wijnmakerij.

De wijngaarden zijn gratis te bezoeken. Wilt u dit weekend proeven, word dan Vriend van de Nederlandse Wijnfeesten voor € 12,- per persoon. Koop uw Vriendenkaart bij de infobalie voor het Gemeentehuis in het centrum van Groesbeek voordat u de wijnmarkt en de wijngaarden bezoekt. Een proefmaatje kost € 1,-.

Wat zit bij de Vriendenkaart inbegrepen?

  • Proefglas voor de proeverijen in de wijngaard en op de internationale wijn- en spijsmarkt in het centrum
  • Handig tasje om proefglas in te dragen
  • 2 gratis Proefmaatjes (1 voor Groesbeekse wijnen, andere vrij te besteden op Wijnmarkt)
  • Gebruik van de pendeldienst tussen centrum en het Nederlands Wijnbouwcentrum + wijngaard De Colonjes
  • Groesbeekse Fietswijnroute (fietsroute langs zes wijngaarden via fietsknooppunten)
  • Heel Groesbeek Zingt! en Music meets Wine (zaterdagavond Tent, Marktplein Centrum), is voor iedereen gratis toegankelijk
  • Vrienden worden als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen in Wijndorp Groesbeek en van het programma van de volgende Wijnfeesten
  • Vriendenkaarten zijn zowel op zaterdag als op zondag geldig

Vergeet u niet om ook de activiteiten in het centrum te bezoeken: wijn- en spijsmarkt, wijnworkshops (Wijnbouwcentrum), muziek, kunstzinnige nieuwe ambachten, kidscorner. Heel Groesbeek Zingt!, NK Wijnvatrollen, Music meets Wine, etc..

Wijngaarden die deelnemen aan de open dag

Wijngaard De Colonjes
Bredeweg 2 (zaterdag en zondag) alleen via het Nederlands Wijnbouwcentrum te bereiken

Nederlands Wijnbouwcentrum
Bredeweg 2 (zaterdag en zondag)

Wijngaard Van Ditshuizen
Knapheideweg 76 (zaterdag en zondag)

Er rijdt vanuit het centrum een pendeldienst van 2 wijntreintjes naar de bovenstaande wijngaarden en het Wijnbouwcentrum en weer terug. Er is 1 opstaphalte (bij, op het fietspad rechts naast het Gemeentehuis). Voor Vrienden van de Nederlandse Wijnfeesten is dit gratis. Anderen betalen € 2,- per persoon per rit.