Wijnboerderijen

Wijnboerderijen

Colonjes

De Colonjes is gevestigd op de zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek. Sinds 2001 heeft de Colonjes zich ontwikkeld tot een toonaangevende producent van Nederlandse wijnen. Met 13 ha wijngaard is de Colonjes ook de grootste biologische wijngaard van Nederland.

In de eigen wijnkelder worden de verschillende druivenrassen verwerkt tot witte, rode, rosé en mousserende en wijn. De druivenstokken zijn aangeplant op een rijke lössbodem en dat proef je terug in de wijnen, die vol van smaak en zeer mineraalrijk zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wijnen van de Colonjes regelmatig in de prijzen vallen bij verschillende internationale wijnkeuringen.

Colonjes
Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek

024 3973754
www.colonjes.nl

Wijngaard Van Ditshuizen

Al meer dan veertig jaar verbouwt familie Van Ditshuizen biologische groenten en fruit aan het einde van de Knapheideweg in Groesbeek. Sinds 2005 verbouwen zij ook biologische druiven en in 2007 kwamen de eerste flessen wijn op de markt.

Wijngaard Van Ditshuizen
Knapheideweg 76
6562 DV Groesbeek

06 3945 4408
024 397 4403

www.wijngaardvanditshuizen.nl

info@wijngaardvanditshuizen.nl

Wijngaard de Plack

Kwaliteitswijn uit onze eigen wijngaard en gelukkige kip uit het prachtige Groesbeek.

Aan de voet van het Reichswald ligt wijngaard de Plack met het Pluimveebedrijf Betsy’s kip. Oorspronkelijk opgericht door Grutters in 1845. Het bedrijf is nu gespecialiseerd in wijn en Beter leven 1* Betsy vleeskip. Betsy kip leeft in een ruime stal met een overdekte buitentuin.

Hier groeien de dieren onder natuurlijke omstandigheden zonder antibiotica. De smaak is uitstekend.

Voor de wijnproductie worden alleen de beste, met de hand gesorteerde druiven gebruikt.

Kom en proef onze kip en wijn!

Virginie en John kijken ernaar uit je snel te ontmoeten!

Wijngaard de Plack
Ketelstraat 36
6562LH Groesbeek

John: 06-55936500
Virginie: 0639462884

www.wijngaarddeplack.nl

Betsy’s kip
www.betsyskip.nl

Klein-Amerika

Camping en wijngaard Klein-Amerika is een gezellige familie camping. Hoog gelegen tegen de zuidhelling en bosrand van het Limburgse Mook. Naast de ruime kampeerplaatsen met mooie vergezichten kun je er ook een 2 persoons Podge, een 4 persoons Woodlodge en 2 boerenkamers te reserveren. Op het veld kun je vrij kamperen op de door druivenranken omheinde grasvelden, onder notenbomen of naast oude perenbomen. Camping en wijngaard Klein-Amerika staat voor rust, ruimte en optimaal genieten!

Camping en wijngaard Klein-Amerika

Het bedrijf wordt gerund door Leon en Antoinette en de twee zonen Len en Cas. Naast de camping en de wijngaard houden zij zich het jaar rond bezig met het landbouwbedrijf waarop naast tarwe en bieten, aardappelen en verschillende soorten uien worden geteeld. Ieder heeft een eigen taak binnen het bedrijf, op drukke dagen zijn ze echter allround aan het werk en helpen ze elkaar waar nodig is. Rondleidingen voor zowel camping gasten als anderen belangstellingen worden met zorg samengesteld en aangeboden.

De wijngaard

De wijngaard is in 2006 aangelegd en er worden ruim 4000 rode en witte druiven geteeld. In het voorjaar van 2017 zijn er op de camping nog 250 stokken bij gepoot. Het bijhouden van de wijnstokken wordt gedaan door trouwe vrijwilligers die graag een handje komen helpen. Ook campinggasten kunnen aansluiten op dagen waarop er in de wijngaard gewerkt wordt. Het gehele jaar door kun je een onderdeel van het teeltproces mee maken. Het eindresultaat zin de heerlijke Groesbeekse wijnen.

De 4-daagse camping

Tijdens de Nijmeegse 4 vierdaagse hebben we extra plaatsen op onze camping. We bieden ruime kampeer plaatsen aan en er hangt een gemoedelijke sfeer. De camping ligt op slechts 1 kilometer afstand van het centrum. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Op maandag hijsen we de 4 daagse vlag en we een toast uit op de lopers. Vrijdag wordt de week traditioneel en gezellig afgesloten met het gezamenlijk eten van Pizza en friet!

De Podge

De Podge is een knus houten huisje voor 2 personen. Er staan 2 aparte opgemaakte boxspring bedden in. Je maakt gebruik van de sanitaire voorzieningen op de camping. Naast de bedden is er een tafeltje met 2 stoelen aanwezig en er kan gebruik worden gemaakt van een Senseo apparaat en een waterkoker. Ook pads, thee, suiker en poedermelk staan voor gebruik. Serviesgoed is aanwezig of kan op verzoek aangevuld worden.

De Woodlodge

De woodlodge biedt plaats voor 4 personen. Naast een tweepersoonsbed is er een stapelbed aanwezig. De bedden zijn opgemaakt. Ook is er een eigen toilet in de Lodge. Om de hoek zijn de sanitaire voorzieningen van de camping waar gebruik van kan worden gemaakt. Er is een aanrecht met koud stromend water, een koffiezetapparaat en waterkoker. Op de veranda staat een tuinstel en kun je heerlijk buiten zitten.

Het Nederlands wijnbouwcentrum

In 2005 organiseerde Freek Verhoeven (Oprichter van Wijnhoeve De Colonjes) een symposium om meer mensen in Groesbeek te enthousiasmeren voor de wijnbouw. Zodoende wist hij nog vier andere boeren aan boord te krijgen om op avontuur te gaan in de wereld van wijn. Te weten: De Holdeurn, Van Ditshuizen, De Plack en Klein America.

De nieuwe interesse in wijn van Nederlandse boeren vroeg om een professioneel productiebedrijf, waar wijnboeren hun druiven konden laten persen, hun wijnen laten testen en waar men kennis kon delen. Freek Verhoeven nam het op zichzelf om een dusdanig bedrijf te realiseren. Na 12 jaar voorbereiding van vergunningen, bodemonderzoeken, bestemmingsplannen, bezwaarschriften en financiering was het zover. Op 22 september 2017 werd het Nederlands Wijnbouwcentrum officieel geopend.

Het Nederlands Wijnbouwcentrum is sindsdien uitgegroeid van een kennis- en productie bedrijf tot een unieke wijnbeleving, met rondleidingen & proeverijen, meewerkdagen, wijngaarddiners en een heerlijk terras aan de wijngaard voor de lekkerste lunches en borrels. Daarnaast organiseert het Nederlands Wijnbouwcentrum diverse activiteiten zoals wandel- en fietsroutes, diverse wijnworkshops of een high wine. Dit alles zonder de kernactiviteit van wijnproductie uit het oog te verliezen.

Daarnaast vergroot het Nederlands Wijnbouwcentrum als sociale onderneming de maatschappelijke kansen van mensen voor wie betaald werk en functioneren in de maatschappij niet vanzelfsprekend is. Mensen van alle niveaus en achtergronden zijn welkom om een leer-werktraject te volgen. Dit gebeurd volgens het ontwikkelplan “werken met trots”. Voor de titel van het ontwikkelplan is gekozen, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen heel trots zijn op hun werk bij het Nederlands Wijnbouwcentrum.

Groesbeek is met de kracht van alle wijnboeren en het Nederlands Wijnbouwcentrum uitgegroeid tot hét wijndorp van Nederland dat actief deelneemt aan wijn-gerelateerde evenementen en groei op het gebied van wijnbouw stimuleert.